​Laatta- tai kivilattia on kosteana usein liukas ja tämä aiheuttaa päänvaivaa monessa kohteessa. Lattialle voi tulla vettä tilan käyttötarkoituksen mukaisesta käytöstä, kuten uimahalleissa tai sitten vettä voi kulkeutua tilaan sateen, lumen tai loskan mukana, kuten ulko-ovien aulatiloissa. Miten liukkauden esto on teillä otettu huomioon?

​Liukas laattalattia voi yllättää kenet vain, paljain jaloin tai kengät jalassa. Liukkauden esto parantaa asiakkaidesi ja työntekijödesi turvallisuutta. 

Palveluntuottajana ja työnantajana jokainen tapaturma on liikaa ja aiheuttaa ylimääräisiä kustannuksia ja selvityksiä.


20-74 vuotta täyttäneelle väestölle sattui vuoden aikana yli 1,5 miljoonaa fyysisen vamman aiheuttanutta tapaturmaa, joista lähes 600 000 oli kotitapaturmia, 420 000 liikuntatapaturmia, 209 000 muun vapaa-ajan tapaturmia, 272 000 työtapaturmia ja 43 000 liikenneonnettomuuksia. Muun vapaa-ajan tapaturmista 8%, eli noin 18 400kpl, oli tapahtunut julkisen rakennuksen sisällä. Näistä 76% oli kaatumisia, kompastumisia tai liukastumisia.


Lähde: Suomalaiset tapaturmien uhreina 2017 -THL

Miltä kuulostaisi, jos laatta- tai kivilattian ​liukkauden esto hoituisi turvallisesti ja helposti? 

Meillä ​hoituu!

Tee helppo liukkaustesti!

Heitä vettä ja vaikka saippuaa laattalattialle, lipsahtaako? 

​Jos lipsahtaa, muista LILAKI​​®!

Katso Työterveyslaitoksen suorittama​ vertailumittaus liukkaudenpoistokäsittelystä!

LILAKI® liukkaudenpoisto poistaa liukkauden kostealta laatta- tai kivipinnalta todella tehokkaasti. Oli kyseessä sitten paljas jalka, saapas tai työsandaali. Parhaimmillaan tuote toimii, kun laatta- tai kivilattialla on saippuavettä, tällöin pito on parempi kuin nelivedolla. Uskomatonta! 

LILAKI® liukkaudenpoistossa ei puhuta liukkauden esto pinnoitteesta, vaan mikrokarhennuksesta. Käsittely parantaa lattiapinnan kitkakerrointa jopa 300% ja oikein liukkaalla pinnalla luku on vieläkin suurempi. 


Turvalliselle liikkumiselle on määritelty kitkakerroin, jonka dynaaminen kitka-arvo kansainvälisellä asteikolla on 0,60 tai yli.


”Tehdyissä kenttämittauksissa ja haastatteluissa havaittiin yhteys liukkausongelmien ja laattojen kitkakertoimien välillä. Kitkakertoimen ollessa alle 0,7 uimahalleissa raportoitiin lattian liukkausongelmista ja vastaavasti kitkakertoimen ollessa yli 0,7 liukkausongelmista ei yleensä raportoitu.”

Lähde: Virpi Leivo – Uimahallien laattalattioiden liukkaus, Tampereen teknillinen yliopisto. Rakennustekniikan laitos, Tampere 2009

kitkamittaustaulukko

​LILAKI​® liukkaudenpoistokäsittely on turvallinen ja helppo. Se ei vaurioita laattaa tai kiveä eikä aiheuta haittaa putkistoille, viemäreille, silikoneille tai saumoille. Lisäksi se on ympäristöystävällinen ja täysin veteen hajoava. Se on huuhtelun jälkeen heti käyttövalmis ja pintaan ei jää mitään kemikaaleja. 

LILAKI​® liukkaudenpoistoa käytetään mm. seuraavissa kohteissa:

 • ​Uimahallit
 • ​Kylpylät
 • ​Hoito- ja hoivakodit
 • check
  ​Koulut
 • check
  ​Päiväkodit
 • check
  ​Terveyskeskukset
 • check
  ​Sairaalat
 • check
  ​Kasarmit
 • check
  ​...ja monet muut laatta- ja kivilattiat, missä sitten liukasta onkin!

Kiinnostuitko? Klikkaa alta ja lue lisää!

lilaki logo

Professional
Käsittelypalvelu

Täyden palvelun liukkaudenpoisto-käsittely löytyy täältä

lilaki logo

Pro​

Suoritat kohteeseen omatoimisen liukkaudenpoisto käsittelyn ja tähän räätälöidään yhdessä paras ratkaisu 

Slip Safety™
Kitkamittaus

Liukkaus on myös lukuja, lue lisää kitkamittaus-palvelustamme

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!